Loading...
NAŠA MISIJA2018-11-04T12:04:02+00:00

VEROVATI U PROMENU

Par pitanja za sve posetioce.Kako čuvamo ono što smo dobili od naših predaka? Koliko znamo šta zagađuje zemlju,vodu? Šta da uradimo sa jednom običnom baterijom kada se potroši?Koliko Vas ima odgovore?

Humanitarno ekološko udruženje „Deca su ukras sveta“ je ekološki savesno udruženje, koje gaji ljubav prema prirodi i životinjama.

Jedna jedina baterije može da zagadi od 7 do 10 litara podzemnih voda! Da bi se razgradila potrebne su stotine godina, a u toku svih tih godina teškim metalima zagađuje zemlju, a produkti prirode koji rastu iz zemlje završavaju na našim trpezama, a samim tim i našim organizmima

 Da, sve to od jedne obične baterije iz daljinskog upravljača, kojih prosečno domaćinstvo u Republici Srbiji potroši oko 20 komada godišnje.

Da li Vas interesuje koliko se godišnje uveze baterija u R Srbiju?  

SEDAM MILIONA KILOGRAMA!!!

Takođe, važno je naglasiti, kod nas u zemlji ne postoji pogon za preradu baterija, odnosno reciklažni centar istih.

Ali postoji naše Humanitarno ekološko udruženje „Deca su ukras sveta“ koje će se postarati da svim zainteresovanim prijateljima udruženja pomogne da nađu mesto gde mogu da odlažu otpad.

Za sve dodatne informacije mi smo na raspolaganju pozivom na broj +381 60 4 10 2016 ili putem mejla ….

DANAS MOŽETE NAPRAVITI RAZLIKU…POČNITE VERUJUĆI DA SE STVARI MOGU PROMENITI

Udruženje „Deca su ukras sveta“ izrazito ceni sve naše prijatelje udruženja zbog toga što su i socijalno i ekološki savesni!

DONIRAJTE!